Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γκρεμίστηκε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα!!! - Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες


Θλιβερή είδηση για τους Ηπειρώτες και τους απανταχού Τζουμερκιώτες!!!Από τα ορμητικά νερά του Αράχθου,κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού γεφυριού της πλάκας!

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του epirusgate,όπου φαίνεται καθαρά η καταστροφή που προκάλεσαν τα ορμητικά νερά,τα οποία  γκρέμισαν το ιστορικό γεφύρι και έχει απομείνει πλέον μόνο ένα μικρό μέρος προς την πλευρά του Μονολιθίου....


Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας ήταν ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται στην Ελλάδα, με επιβλητικό τόξο ανοίγματος 40 μέτρων.
Το έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866. Θεωρείτο η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το γκρεμισμένο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Ήταν ένα από τα πιο συμβολικά και τουριστικά μνημεία της περιοχής.Το μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας γεφύρι της Πλάκας,δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το Σάββατο το πρωί τα Τζουμέρκα.

Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από τον πρωτομάστορα Κωνσταντίνο Μπέκα το 1866.





http://zeidoron.blogspot.gr/2015/02/blog-post_72.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...